En perfekt flygdag i maj!

Vad gör man när man har flygcertifikat? Det är en vanlig fråga man kan få som pilot… Lördagen den 6e maj var ett praktexempel på hur en perfekt dag kan se ut.

Jens och Kristoffer flög med SE-UAL till Kattleberg i Älvängen där Antonov 2 Sweden bjudit in till Fly-In. På plats fanns det, bortsett från obligatorisk fika och grill, möjlighet att flyga just Antonov AN-2 vilket undertecknade givetvis gjorde!

Under lunchen fick vi kontakt med 2 Gyro-flygare från Orust Backamo Flygsällskap med vilka vi tog följe till Backamo Flygfält. Väl där bjöds vi på kaffe, fick se deras maskiner men som grädde på moset erbjöds vi även att få flyga gyrokopter, vilket ingen av oss hade gjort innan! Givetvis fick dem även flyga vår motorseglare.

Därefter bar det av till Uddevalla och Rörkärr, där vi lyckades landa precis när Tiger Moth skulle kontrollflygas för säsongen. Och vem gillar inte biplan från 30-talet?

Allt som allt en underbar dag med mycket flyg, nya bekantskaper och allt inom 30 minuter i luften!

Lämna ett svar